Ara Dinawan

Pinterest-Blog-Tempat-Menarik-Di-Sabah-1-0227906724-1080x608.jpg

Inilah dia pulau Ara Dinawan. Popular di kenali sebagai pulau Dinawan. Terletak dalam daerah Papar, Sabah. Pulau ni tak faymes sangat macam pulau Sapi, pulau Manukan, pulau Mantanani dan pulau Sipadan.

Kalau nak bercuti dan bersantai di pulau yang tak ramai orang ngamlah ke pulau Dinawan ni. Macam private island gitu. Tak ramai orangke sini sebab pulau ni tak di promosikan sangat. Sebab tu lah pantainya amat bersih dan air lautnya amat jernih. Dasar lautnya pun amat bersih.

Kalau nak ke pulau Ara Dinawan ni dari pusat bandar Kota Kinabalu, ambik masa dalam 30-40 minit bergantung pada keadaan trafik sepanjang perjalanan. foto:@orangputihkita

Anda ada Facebook? Jom follow page rasmi Tempat Menarik Di Sabah untuk tengok gambar tempat-tempat menarik di Sabah.

Label: Tempat Menarik Di Sabah - Kota Kinabalu

Blog Tempat Menarik Di Sabah

sebuah 'photo blog' memaparkan koleksi gambar tempat-tempat menarik di Sabah dibawakan khusus untuk anda bagi merangka percutian terbaik ketika berada di negeri Sabah kelak.

1 ulasan:

  1. cantiknya tempat ni. tak tau pulak dekat KK ada pulau ara dinawan ni

    BalasPadam